cosmoscosmosgr

E-Magazine

Breaking

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

"Nησί" χωρίς θάλασσα; Όλα είναι δυνατά στην Ελλάδα!

"Nησί" χωρίς θάλασσα; Όλα είναι δυνατά στην Ελλάδα!

Κάθε καλοκαίρι πλέκουμε το εγκώμιο των Κυκλάδων, θαμπωνόμαστε από τη μαγεία του Ιονίου

και αποθεώνουμε τα Μοναδικά Δωδεκάνησα, τα οποία αποτελούν την καλοκαιρινή Εδέμ των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο.  
Σήμερα, σαν Bonus Track επιλογή, θα δούμε ένα διαφορετικό «καλοκαιρινό» προορισμό, που ξεκινάει από κορυφές και καταλήγει σε ‘νησί’, αλλά μόνο στα λόγια. Στη λεκτική του κατάληξη.


Το Καρπενήσι και γενικότερα ο νομός Ευρυτανίας απέχει 350 χιλιόμετρα απ’ την Αθήνα κι έχει  ένα εξαιρετικό οδικό δίκτυο όπερ σημαίνει ότι θα γλυτώσεις το κόστος και το άγχος διαθεσιμότητας των  ακτοπλοϊκών.
Οι καλοκαιρινές διακοπές σε βουνό σίγουρα δεν είναι συνήθεια για τον Έλληνα, αλλά λίγο η κρίση, λίγο οι τιμές στα νησιά που θυμίζουν  Μοντε Κάρλο, κάνουν τους εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς λιγότερο εναλλακτικούς και περισσότερο γοητευτικούς.
Το Καρπενήσι πολλοί το γνωρίζουν για τα βουνά του, αλλά μέσα σε αυτά κρύβονται ποτάμια, λίμνες, νεράιδες  και μαγικοί καταρράκτες. Βάσει μετρήσεων της UNESCO, η τέταρτη καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως είναι στο νομό Ευρυτανίας. Αν, λοιπόν, πάρεις την απόφαση να πάρεις τα βουνά στις διακοπές σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να οργώσεις το Νομό Ευρυτανίας. Εκεί θα δεις εικόνες και θα ζήσεις εμπειρίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη θάλασσα και τις αμμουδιές.
Κράτα κι αυτό: κάθε περιοχή και σημείο από αυτά που σου παρουσιάζουμε είναι προσβάσιμα μόνο το καλοκαίρι, ελέω Ευρυτανικού χειμώνα. Ένας ακόμα λόγος για να κάνεις την επίσκεψή σου εκεί τώρα, με τις μεγάλες ζέστες.
Φαράγγι ‘Πάντα Βρέχει’


Το φαράγγι ‘Πάντα Βρέχει είναι νότια του Καρπενησίου, στο δρόμο προς Προυσό και πίσω απ το Βουνό Καλιακούδα. Είναι προσβάσιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο παραμυθένιο μέρος. Η αίσθηση του να σε περιλούζει το νερό καταρράκτη, για όποιον δεν την έχει νιώσει, είναι εμπειρία ζωής
Γεφύρι Βίνιανης


30 λεπτά απ’ το Καρπενήσι, σε μία διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους, βρίσκεται το τοξωτό γεφύρι της  Βίνιανης . Περνώντας κάθετα  τον ποταμό Ταυρωπό, ο οποίος είναι απ τους μεγαλύτερους στην Ευρυτανία, και βάση για Rafting, το γεφύρι της Βίνιανης σου δίνει τη δυνατότητα για βουτιές αλλά και εξερευνήσεις σε δύο μικρούς καταρράκτες.
Ανατολική Φραγκίστα
Από τα ωραιότερα χωριά στην Ευρυτανία, με αέρα κοσμοπολίτικο και καταγωγή πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων, αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για την περιοχή της Ευρυτανίας. Γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη, του μυθιστοριογράφου Δημητρίου Παπαδόπουλου (‘Τυμφρηστού’ ), που έγραψε το best seller ‘Η Ωραία του Πέραν’, περιμένει τους επισκέπτες τους πέντε παραδοσιακούς της ξενώνες. Απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα από τη Λίμνη των Κρεμαστών.
Λίμνη Κρεμαστών
Ίσως ό,τι πιο μεγαλειώδες έχει να προσφέρει η ευρύτερη περιοχή κι ένας ρούμπος έναντι κάθε παραθαλάσσιου προορισμού. Η Λίμνη των Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα . Οι λάτρεις του κανό θα βρουν εδώ την ιδανική τοποθεσία για το αγαπημένο τους άθλημα.
Η Λίμνη Κρεμαστών είναι τεράστια. Χωρίς σκάφος είναι πρακτικά αδύνατο να τη γυρίσεις. Όλο και κάποιος ντόπιος, όμως, θα προσφερθεί για να σου χαρίσει μια ανεπανάληπτη βαρκάδα. Must γαστρονομικό έδεσμα στις ταβέρνες πέριξ της λίμνης, η φιλεταρισμένη πέστροφα – πάντα στα κάρβουνα και πάντα συνοδεία ντόπιου κρασιού.
Μπάνιο στον Αχελώο Ποταμό
Ο Αχελώος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρυτανίας. Σε κάποια σημεία του δημιουργεί φυσικές παραλίες στις οποίες γίνονται River Parties την περίοδο του Αυγούστου. Ο συνδυασμός των κρύων νερών με την παγωμένη μπύρα και τα σουβλάκια μετατρέπουν το μέρος σε θέατρο ενός αξέχαστου βουκολικού show.
Κατά μήκος του Αχελώου, ο επισκέπτης θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές εκπλήξεις, όπως το γεφύρι του Μανώλη, που ξεπροβάλλει όταν η στάθμη του νερού είναι πεσμένη.
Τις υπόλοιπες θα τις ανακαλύψεις μόνος σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια απόφαση κι ένα γεμάτο ρεζερβουάρ.
(oneman.gr)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VISITORS

Flag Counter